НОВИНИ

Унгария защити антиимигрантските си политики пред ООН

Унгария защити антиимигрантската си позиция пред Организацията на обединените нации с аргумента, че е решена да запази хомогенното си християнско общество, предаде Ройтерс.

bnt avatar logo
от БТА
21:59, 19.03.2018
Чете се за: 00:32 мин.
По света
унгария защити антиимигрантските политики оон

„Първо и най-важно, правителството е твърдо убедено, че унгарският народ има правото да живее в сигурност, без да го е страх от терористични зверства“, заяви днес външният министър Петер Сиярто пред Комитета на ООН за граждански и политически права.

Унгария има „горчив опит“ от 2015 г., когато през територията ѝ преминаха половин милион мигранти, „незачитайки никакви правила“, каза той.

Повечето от тях бяха мюсюлмани, бягащи от конфликти в Близкия изток. Будапеща отговори с издигането на ограда по границата си и отхвърляне на предложенията на ЕС за разследване на мигранти на базата на квотна система.

Петер Сиярто, външен министър на Унгария: Унгарското правителство не допусна нелегални мигранти и няма да допуска в бъдеще. Унгарците са живели през последните 1000 години в християнско общество, в интегрирано и хомогенно общество, което смятаме за безценно и продължаваме да държим на това.

Той добави, че неправителствените организации, които лобират за повече толерантност към имиграцията, не са избрани и не представляват унгарския народ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Номинираният за премиер на Словакия представи предложения за кабинет
Номинираният за премиер на Словакия представи предложения за кабинет
Утре се очаква експертният доклад за свлачището на пътя Смолян-Мадан
Утре се очаква експертният доклад за свлачището на пътя Смолян-Мадан