НОВИНИ

Уникални храмове привличат туристи в Чили

Църкви с многовековна история привличат туристи от всички краища на света на отдалечения чилийски остров Чилое. На острова има цели 150 църкви.

Борис Бъчваров
от Борис Бъчваров
11:55, 12.09.2017
Чете се за: 00:29 мин.
Още

Църквите се издигат сякаш от морето под чистото небе и проблясващата дъга. Украсените с пъстри шарки домове около тях също придават блясък, а човек сякаш се потапя в друг свят със сградите, построени през 17 век. Майсторската изработка е дело на местни строители, водени от испански йезуитски мисионери. За разлика от испанските колониални сгради, всяка църква е изградена от дървета, които растат на острова като не са се използвали стандартните материали, които се използват при строеж.

Едуард Вега, архитект от университета в Чили: "При изграждането на постройките не са използвани пирони, болтове или метални части. Те са направени със сглобки, без лепило, а с дървени клинове, които са повече от 40 вида."

Църквите се издигат на хълмовете на острова, за да бъдат виждани по-лесно от мореплавателите и, за да бъдат предпазени от наводнения. 16 от храмовете са обявени за световно културно наследство от ЮНЕСКО.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Седмица на пожарната безопасност във Варна
Седмица на пожарната безопасност във Варна
Ураганът “Ирма”: На следващата сутрин
Ураганът “Ирма”: На следващата сутрин