Църкви с многовековна история привличат туристи от всички краища на света на отдалечения чилийски остров Чилое. На острова има цели 150 църкви.

Църквите се издигат сякаш от морето под чистото небе и проблясващата дъга. Украсените с пъстри шарки домове около тях също придават блясък, а човек сякаш се потапя в друг свят със сградите, построени през 17 век. Майсторската изработка е дело на местни строители, водени от испански йезуитски мисионери. За разлика от испанските колониални сгради, всяка църква е изградена от дървета, които растат на острова като не са се използвали стандартните материали, които се използват при строеж.

Едуард Вега, архитект от университета в Чили: "При изграждането на постройките не са използвани пирони, болтове или метални части. Те са направени със сглобки, без лепило, а с дървени клинове, които са повече от 40 вида."

Църквите се издигат на хълмовете на острова, за да бъдат виждани по-лесно от мореплавателите и, за да бъдат предпазени от наводнения. 16 от храмовете са обявени за световно културно наследство от ЮНЕСКО.