НОВИНИ

Унищожиха неиздадените творби на Т. Пратчет по негова воля

Гениите, казват, имали своите странности и светът получи поредното доказателство за това. В началото на седмицата бяха унищожени незавършените произведения на Тери Пратчет. Такова е било желанието на автора на фентъзи поредицата „Светът на диска“.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
11:19, 02.09.2017
Чете се за: 00:39 мин.
Още
унищожиха неиздадените творби пратчет негова воля

Това е резултатът от комбинацията между парен валяк и предсмъртно желание. Снимката беше публикувана в туитъра на покойния създател на историите за „Светът на диска“ Тери Пратчет, от Роб Уилкинс, който управлява наследството на писателя. Серията фотографии беше придружена с кратко послание: „Изпълнявам задължението си към Тери“.

Тери Пратчет си отиде от този свят през 2015 година след продължителна боледуване от Алцхаймер. По негово желание недовършените около 10 романа са унищожени, при това не с обикновен, а с парен валяк, на специално изложение на парни машини.

Останките от харддиска ще бъдат представени като експонат в изложба, посветена на живота и делото на Тери Пратчет, която ще бъде открита на 16-и септември.

А Тери Пратчет ще остане в сърцата на милиони любители на фентъзито. За 44-те години на творческата си кариера той сътворява 70 романа, има над 70 милиона продадени книги, а историите му са преведени на 37 езика, включително и на български. А до самия си край Пратчет не губи изумителното си чувство за хумор, белязало не само сагата „Светът на диска“.

Един от най-популярните му цитати си остава разговорът с един от героите му:

;

Не го смятай за умиране - посъветва го Смърт. - По-добре си си мисли, че си тръгнал по-рано, за да избегнеш навалицата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обявиха бедствено положение в Калифорния заради пожари
Обявиха бедствено положение в Калифорния заради пожари
За незаконно строителство край Калиакра алармира РИОС Варна
За незаконно строителство край Калиакра алармира РИОС Варна