Университетска болница "Александровска" отбелязва 140 години от създаването си. По този повод нейният директор доц. д-р Костадин Ангелов гостува на предаването "Денят започва с Георги Любенов".

Кулминацията на тържествата е концерт в НДК на 12 ноември.

Доц. д-р Костадин Ангелов: От самото начало на годината сме започнали да осъществяваме нашите планове, като сме дозирали всеки един месец с разнообразни събития. Кулминацията ще бъде на 12 ноември в зала 3 на НДК от 19 ч. Смея да кажа, че имаме изключително много постижения, с които можем да се похвалим, които превръщат болницата в истински европейски и световен център за лечение на голяма група заболявания.

Болницата е създадена през 1879 г. като продължение на закритата 64-а Руска болница. Тогава са били настанени 45 души, които са били лекувани, а сега, 140 години по-късно - 35 000 души годишно минават като лежащо болни пациенти и около 250 000 минават като пациенти през кабинетите на Александровска болница.

Доц. д-р Костадин Ангелов: За последните 6 години усилията на ръководството са насочени към реновиране на клиниките в базата. Основен ремонт е извършен в 13 от клиниките в болницата, които са общо 31. Средствата, които са инвестирани за този 6-годишен период, са около 25 млн. лв. за ремонт. Оставаме длъжници на клиниките по алергология и кожни болести.

Експертът добави, че започва програма за ремонт на клиниката по хематология.

Вижте и още във видеото.