НОВИНИ

УНСС чества 100 години Катедра "Счетоводство и анализ"

100 години от основаването си отбелязва днес най-старата счетоводна катедра в България - тази в Университета за национално и световно стопанство. Тя е създадена през 1920 г. от "Патриарха" на счетоводната наука у нас - проф. Димитър Добрев. Само след три месеца, своя вековен юбилей ще чества и самият университет, който е първото Висше икономическо училище в България.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
21:43, 20.02.2020
Чете се за: 00:36 мин.
Образование

Един счетоводител е най-щастлив, когато му излязат сметките.

Пламена Александрова - студент в УНСС: Но никога не излизат първоначално.

Пламена от малка знаела, че ще стане счетоводител. Вече е трети курс и може дълго да говори за активи, пасиви и сметкоплан.

Пламена Александрова - студент в УНСС: Просто отвътре така исках да го направя. Счетоводството не са само цифри, много повече от дебит и кредит, както нашите преподаватели казват. Много е интересно.

Дори датата на юбилея - 20.02.2020, е добре балансирана.

Проф. д-р Снежана Башева, ръководител катедра "Счетоводство и анализ": Нашата катедра е отстояла във времето, това е специалност, която се е доказала във времето и винаги е била една от най-търсените и желаните от младите хора.
Проф. Димитър Димитров, ректор на УНСС: Може би видяхте тук стената на славата на УНСС, където има сигурно стотици министри, народни представители, ръководители на институции.

А какво научава всеки счетоводител извън официалните принципи на счетоводната наука - разбира се, че ако не излиза, значи има грешка. Ако излиза, грешките са две.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Инициатива на вицепрезидента за създаване на музей на Ботев в Задунаевка
Инициатива на вицепрезидента за създаване на музей на Ботев в Задунаевка
Посланикът на Палестина у нас: Сделката на века нарушава международното право
Посланикът на Палестина у нас: "Сделката на века" нарушава международното право