НОВИНИ

Уолстрийт изпадна в паника

Петролът тип "Брент", чиято цена претърпява рекордни спадове през последните месеци, отново предизвика хаос на фондовите борси тази нощ. При затварянето на Уолстрийт барел от черното злато се разменяше за по-малко от 29 цяло и 81 щатски долара.

уолстрийт изпадна паника
bnt avatar logo
от БНТ
07:23, 03.02.2016
Чете се за: 00:35 мин.
По света

От началото на седмицата пазарите се намират под нов силен натиск от продажби поради подновени страхове, свързани със свръхпредлагането на петрол в световен план и след все по-избледняващи надежди, че в скоро време големите производителки на ценната суровина могат да постигнат споразумение за намаляване на производствените квоти.

След краткото покачване на цената на петрола с близо 10 на сто през изминалата седмица, разменната му стойност отново започна да пада със средно 1,8 процента дневно. Макар в понеделник да устоя на натиска на "черното злато", Уолстрийт изпадна в паника в края на сесията. Водещият индекс на американските компании - Дау Джоунс изгуби 1,79 на сто, а Насдак падна с 2,24 на сто.

Токийската фондова борса регистрира почти 2,4 процента спад при отварянето си тази сутрин. Индексите бяха притиснати надолу от спада на цените на петрола, който продължава и в момента. Водещият индекс в Токио загуби 420.70 пункта след 15 минути търговия. Фондовата борса в Хонконг последва тази в Токио и регистрира над 3-процентов спад в началото на днешната сесия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Великобритания даде зелена светлина за генетично модифициране на бебета
Великобритания даде зелена светлина за генетично модифициране на бебета
Южна Корея заплаши Северна
Южна Корея заплаши Северна