НОВИНИ

Управляващата партия в Армения няма да издига кандидатура за премиер

Управляващата Републиканска партия на Армения няма да издига свой кандидат за премиерския пост на страната, за да се избегне изострянето на политическата криза. Това заяви днес в Ереван говорителят на партията и заместник-председател на парламента Едуард Шармазанов, цитиран от Ройтерс и Асошиейтед прес

bnt avatar logo
от БТА
21:27, 28.04.2018
Чете се за: 00:32 мин.
По света
управляващата партия армения издига кандидатура премиер

„Ние решихме да не предлагаме наш кандидат за премиер и ще изчакаме издигането на други кандидати“, заяви Шармазанов. Той изтъкна, че партията е взела това решение, „за да избегне конфронтацията и дестабилизирането на страната“.

Армения, близък съюзник на Русия, от две седмици е разтърсвана от протести срещу управляващия елит, които на 23 април доведоха до оставката на премиера Серж Саркисян. Парламентът ще избере нов премиер на 1 май. Досега единствената кандидатура за поста е тази на лидера на опозицията Никол Пашинян, който организира уличните протести, отбелязва Ройтерс.

;

Пашинян заяви днес, че плановете на опозицията за провеждане на масови протести в цялата страна не са се променили във връзка с отказа на управляващата партия да не издига свой кандидат за премиер, предаде ТАСС. На митинг на привърженици на опозицията в град Ванадзор, Пашинян заяви, че утре „започват масови акции и протести в цялата република“, а на 30 април на площада на Републиката ще се състои „най-големия митинг в цялата история на арменския народ“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 100 автомобила бяха показани на ретропарад в Сливен (СНИМКИ)
Над 100 автомобила бяха показани на ретропарад в Сливен (СНИМКИ)
25 хиляди души купиха колективно картина на Пикасо
25 хиляди души купиха колективно картина на Пикасо