НОВИНИ

Управляващите няма да отлагат избора на нов състав на КЗК

Няма да има отлагане на процедурата за избор на нов състав на Комисията за защита на конкуренцията. Това стана ясно след днешния коалиционен съвет, в който участваха представители на четирите формации, които стоят зад кабинета. От ДСБ вчера заявиха, че няма да участват в процедурата. Премиерът каза, че също ще поиска ГЕРБ да не участва в нея или тя да бъде прекратена.

Надежда Василева
от Надежда Василева
19:11, 08.03.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Партиите от управляващото мнозинство, с изключение на ДСБ смятат, че процедурата за избор на КЗК отговаря на всички изисквания и решения на парламента.

Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: "Ще запозная премиера с мнението на парламентарните групи, които формираме парламентарното мнозинство. Сами разбирате, че ГЕРБ не може да взема еднолично решение във формат когато формираме парламентарно мнозинство от 4 партии".
Найден Зеленогорски - съпредседател на ПГ на Реформаторския блок: "Решението е взето легитимно по съответния ред в парламента, оттук насетне колегите и ние смятаме, че е логично да бъде довършена процедурата".
;

От 4-те формации заявиха, че всички са имали право да номинират членове на комисията и отхвърлиха твърденията на ДСБ, че процедурата е опорочена.

Божидар Лукарски - председател на СДС: "Всякакви забележки са можели да бъдат правени в зала миналата седмица. Сега да се коментират такива неща е след дъжд качулка".
Красимир Каракачанов - съпредседател на Патриотичния фронт: "Аз не виждам нещо, което да е опорочено в процедурата".
Валери Симеонов - съпредседател на Патриотичния фронт: "Трябва да се изпълни докрай процедурата, не виждаме пречка това да не стане, мисля, че не е място за проява на емоционални настроения или необосновани претенции".
Мариана Тодорова - АБВ: "Няма никакво оспорване на легитимността".

11 са кандидатите за 7-те места в КЗК. В сряда те ще бъдат изслушани от парламентарната икономическа комисия. За председател ГЕРБ са номинирали Росен Желязков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възстановиха покрива на кукления театър във Варна
Възстановиха покрива на кукления театър във Варна
Набират доброволци за регатата “Тол Шипс”
Набират доброволци за регатата “Тол Шипс”