НОВИНИ

Упрек заради употреба на алкохол е основната версия за убийството в "Дианабад"

Упрек заради системна употреба на алкохол е в основата на убийството в столичния квартал "Дианабад". Вчера стана ясно, че 42-годишен мъж е убил майка си с нож, днес полицията и прокуратурата дадоха повече информация.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
14:22, 14.03.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Най-вероятно убийството е извършено в неделя - 10 март. Тогава съседи чули викове за помощ от жилището на 64-годишната жена. Така и не подали сигнал в полицията. Два дни по-късно колеги на жената се притеснили, че тя не идва на работа. Потърсили съседите, които вече сигнализирали в полицията.

В жилището е открито тялото ѝ с множество прободни рани. Полицията бързо стигнала до извършителя - синът на жертвата, който признал, че убил майка си. До арестуването му мъжът се е укривал в столичен хотел.

Георги Хаджиев, директор на СДВР: Причината за това жестоко убийство е възникналият спор между майката и него, в резултат на неговото постоянно алкохолно опиянение. Просто е било нетърпимо и майката в един момент му е отправила доста сериозни забележки, включително няколко пъти го е гонила от къщи.

Преди убийството, мъжът е бил издирван от полицията по друго досъдебно производство.

Емилия Русинова, градски прокурор на София: Има данни, че той е водил и скитнически начин на живот. Има криминални регистрации, не е осъждан.

Обвиненият в убийството е задържан за 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе искане за постоянното му задържане под стража.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва изслушването на кандидатите за членове на ЦИК
Започва изслушването на кандидатите за членове на ЦИК
Трима българи са загинали при тежка катастрофа в Шотландия
Трима българи са загинали при тежка катастрофа в Шотландия