НОВИНИ

Ураганен вятър в Централна България: Евакуираха ученици в Сопот

Ураганен вятър нанесе щети по сгради и скъса далекопроводи в Сопот, Карлово и близките населени места. Заради счупени стъкла на гимназията в Сопот, учениците там бяха евакуирани. Към момента няма данни за пострадали хора.

bnt avatar logo
от БНТ
16:01, 15.01.2019
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Ураганният вятър в Подбалкана е започнал още през нощта.

Стоян Стайков: Беше истински ужас тука в Карлово, имах чувството, че ще ни отнесе тоя вятър, колите ей така се клатеха, такъв вятър за първи път виждам през живота си.

Силният вятър е отнесъл част от хидроизолацията на сградата, в която се помещава столовата на гимназията в Сопот. С помощта на експерт от Гражданска защита, над 500 деца са евакуирани, когато започват да падат и стъкла в самото училище.

Катя Адърска, директор на ЕГ „Ген.Владимир Заимов" гр. Сопот: Двете врати на север, първо в 7.15 часа рухна стъклото на първата и към осем и половина рухна стъклото на втората, което вече ме принуди да взема по - сериозни мерки . Щетите на покрива ще се справяме в следващите месеци, а на вратите трябва да го решим въпроса до довечера, за да можем утре да възстановим учебния процес.

Счупени врати има и в болницата в Карлово. Вятърът е отнесъл и покривната конструкция на част от сградите в двора на здравното заведение.

Д-р Христо Пелев, директор на болницата в Карлово: Там няма работещи хора, а тези леки постройки, те са от 20 години направени, от 7 години не функционират.

Заради скъсан от вятъра далекопровод населените места между Анево и Клисура нямат електрозахранване. Часове наред без ток беше и северната част на Карлово.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
15 000 семейства останаха без ток заради снега в Словакия
15 000 семейства останаха без ток заради снега в Словакия
Правната комисия отхвърли ветото на президента върху Наказателния кодекс
Правната комисия отхвърли ветото на президента върху Наказателния кодекс