НОВИНИ

Ураганен вятър събори покрива на болницата в Карлово

Ураганен вятър, отнесени покриви, изкоренени дървета и много селища без ток. Бедствено е положението в Смолянско и в Карловско. Най-сериозно от вятъра пострада болницата в Карлово. Вятърът разкова и новия покрив на училище "Христо Проданов". Вижте прякото включване на Мариела Хубинова.

bnt avatar logo
от Мариела Хубинова
18:08, 18.01.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

В обедните часове целия покрив на северното крило на сградата се откърти и падна върху линейка и паркирани автомобили.

Д-р Христо Пелев - управител на МБАЛ "Д-р Киро Попов" - Карлово: Покривът от тази страна разби горе неврологично отделение, манипулационните сестрите не могат да излязат, горе е страшно течение.

Вятърът разкова и новия покрив на училище "Христо Проданов". Метални листове се стовариха пред входа, а децата останаха в сградата от съображения за сигурност.

Марияна Маринова - директор на училището "Христо Проданов": Сутринта още при отваряне на училището видяхме първо сирената, която не знам от къде е дошла в двора на училището, покривът на стола целият е смъкнат от вятъра.

Заради липса на ток учебните занятия в Клисура бяха прекратени. До късния следобед в Калофер, Слатина, Розино и Куртово аварийни екипи отстраняваха опасни аварии по мрежата.

Стойо Карагенски - зам.-кмет на Карлово: Имаме прекъснати кабели и захранване, които представляват опасност, преди малко замина екип и за село Кърнаре, тъй като кабелът, който е прекъснат, тече ток по него.

Паднали клони и дървета все още задръстват улици и тротоари в много селища на община Карлово.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вятърът в Смолян утихва, но бедственото положение остава
Вятърът в Смолян утихва, но бедственото положение остава
Русенци отново протестираха в защита на Национален парк „Пирин“
Русенци отново протестираха в защита на Национален парк „Пирин“