НОВИНИ

​Ураганни ветрове в Полша убиха човек, в Чехия стихията изкорени дървета

Един човек загина и двама бяха ранени вследствие на силните бури и проливни дъждове, връхлетели Полша, съобщи днес националната противопожарна служба, предаде ТАСС.

bnt avatar logo
от БТА
15:03, 10.08.2017
Чете се за: 00:35 мин.
По света
​ураганни ветрове полша убиха човек чехия стихията изкорени дървета

Говорителят на службата Павел Фронтчак каза, че загиналият е плавал с лодка по река Нарев (Нарва), която се е преобърнала под напора на вятъра. През изминалата нощ спасителни екипи са работели на около 2000 места, като са разчиствали от паднали дървета пътища и електропроводи, поправяли са повредени покриви на сгради и са изпомпвали вода от наводнени мазета. По предварителни данни наводнени са около 400 сгради и 150 шосета и са повредени покривите на 59 жилищни и 43 стопански постройки. Без електричество са останали около 180 хиляди потребители.

Силен вятър с пориви до ураганен изкорени стотици дървета, повреди високоволтови далекопроводи и спря трафика по няколко шосета и ж.п. линии в северната част на чешката област Моравия, съобщи ТАСС. Към 4 часа след полунощ е било спряно изцяло движението на влакове между Прага и Оломоуц заради паднали дървета. Това е причинило големи закъснения на над 20 влака, вкл. международни експреси. Заради повалени дървета е било блокирано движението по шосетата в Северна Моравия, вкл. по магистралата, която води до Полша.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лодка с мигранти акостира на оживен плаж в Испания
Лодка с мигранти акостира на оживен плаж в Испания
Валентин Радев: До момента са усвоени 57 млн. евро за охрана на границата
Валентин Радев: До момента са усвоени 57 млн. евро за охрана на границата