НОВИНИ

​Ураганът Флорънс бушува в Северна Каролина​, няма данни за пострадали българи

В САЩ - половин милион души без ток, срутени сгради и наводнения, след като ураганът Флорънс удари Източното крайбрежие. Тази сутрин окото на бурята достигна континенталната част, а със себе си донесе вятър със скорост от над 150 км/ч.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
19:49, 14.09.2018
Чете се за: 00:44 мин.
По света

Вълни, високи по няколко метра. Вятър, който помита къщи и изтръгва дървета и валежи, които само за денонощие ще надхвърлят средното количество за 3 месеца. Очаква се ураганът Флорънс да остави 3 милиона домакинства без ток. Властите призовават близо 2 млн. души незабавно да се евакуират.

В първите часове след като удари Северна Каролина, стихията разруши хотел, където като по чудо всички 60 души са спасени и невредими.

Отменени за 1100 полета, основни пътища са непроходими.


;

Няма данни за пострадали българи, от посолството ни са в готовност да съдействат при нужда. Деяна Козарева и семейството й тръгнали да се евакуират, но докато пътували посоката на стихията се сменила и именно мястото, където щели да потърсят убежище, се оказало в окото на бурята.

Деяна Козарева, живее в Рали, Северна Каролина: Нещата засега при нас специално, в района на Рали са по-спокойни, но по брега има страшно много наводнения и хората са потърсили убежище навътре в щата.

Георги Георгиев от Шарлът също не планира да напуска дома си, но разказва, че стоки от първа необходимост вече трудно се намират.

Георги Георгиев, живее в Шарлот, Северна Каролина: Аз лично предполагам, че ще ни удари малко по-късно вечерта, но според прогнозите ще има само малко по-силни дъждове, нищо повече.

Очаква се Флорънс да се задържи между 24 и 36 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​​Жена загина, след като падна на релсите на метрото
​​Жена загина, след като падна на релсите на метрото
Мащабна акция на спецпрокуратурата срещу фабрики за незаконни цигари
Мащабна акция на спецпрокуратурата срещу фабрики за незаконни цигари