НОВИНИ

Ураганът Флорънс отслабна до тропическа буря, очакват се проливни дъждове

Бурята Флорънс, която засегна югоизточното крайбрежие на САЩ, отслабна до тропическа буря. Въпреки това опасността остава. Очакват се проливни дъждове. Има опасност от торнадо.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
07:47, 17.09.2018
Чете се за: 00:41 мин.
По света

Ветровете на урагана Флорънс отслабват постепенно, но проливните дъждове наводниха стотици домове и нанесоха огромни инфраструктурни щети.

Град Уилмингтън в щата Северна Каролина бе отцепен. Повече от 900 души там бяха спасени от надигащите се води. 15 хиляди остават във временни подслони. Расте броят на жертвите. Според някои съобщения те вече са 15 души. Около милион домакинства в щата са без електричество.

Метеоролозите предупреждават, че реките в Северна Каролина достигат рекордни равнища и има опасения, че през следващите няколко дни може да се стигне до най-опустошителните наводнения в историята на щата. Хиляди получиха нареждане да се евакуират. Пред бензиностанциите в Уилмингтън се извиха километрични опашки.

Расте броят на жертвите на тайфуна Мангхут. Най-малко 65 са жертвите на стихията на Филипините, двама души са загинали в Китай. Около 40 души са в неизвестност.

В Хонконг бяха спрени влаковете и общественият транспорт, полети - отменени, а основните пътища - затворени.

Южните райони на Китай очакват още проливни дъждове днес. Там супертайфунът вече получи прозвището "кралят на бурите" и е една от 10-те най-големи бури от десетилетия. Скоростта на вятъра надвишава 160 км/ч.

В провинция Гуандун бяха евакуирани над 2,5 милиона души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До ноември пускат трамваите по ул. Граф Игнатиев
До ноември пускат трамваите по ул. "Граф Игнатиев"
Училища в Русе се обединяват за благородна кауза в първия учебен ден
Училища в Русе се обединяват за благородна кауза в първия учебен ден