НОВИНИ

Ураганът Франклин в Мексико премина, без да вземе жертви

Мексико си отдъхна, след като ураганът Франклин премина през страната, без да причини жертви. Нанесени са само материални щети.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
09:00, 11.08.2017
Чете се за: 00:31 мин.
По света

Мексиканското правителство и местните власти отмениха всички предупреждения за опасност заради урагана Франклин, след като силата на вятъра намаля до 45 км в час.

Габриел Алвардо, кмет: Нямаме ранени, благодарение на плана за действие при извънредни ситуации. Очаквахме ураганът да удари тежко нашата община. Благодарение на координираните действия и превантивните мерки, можем да кажем, че нямаме важни новини за докладване.

Местните хора започват постепенно да излизат навън и да оценяват материалните щети. Съобщава се за повредени покриви и прелели реки. Най-засегнати са регионите Пуебла и Веракруз. Жители на планински местности се оплакаха, че властите не са им оказали никаква подкрепа.

Роберто Ернандес, местен жител: Вятърът беше много силен, някои покриви бяха отнесени. Дъждът също беше сериозен, реки преляха.

Ураганът Франклин отслабна до обикновена тропическа буря. Дъждовете обаче продължават да валят над централно Мексико и рискът от наводнения е голям.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гражданин на Северна Корея избяга в Южна с плуване
Гражданин на Северна Корея избяга в Южна с плуване
Започна ремонтът на научно-изследователския кораб Академик
Започна ремонтът на научно-изследователския кораб "Академик"