НОВИНИ

Ураганът „Харви” взе петата си жертва (СНИМКИ)

Жертвите на урагана „Харви” в американския щат Тексас вече са петима души, предаде „Хюстън Кроникъл”. Полицията все пак проверява обстоятелствата около смъртните случаи, за да е сигурна, че те се дължат единствено на бедствието.

bnt avatar logo
от Източник: БГНЕС
19:01, 27.08.2017
Чете се за: 00:34 мин.
По света

По-рано стана ясно, че, ако ураганът унищожи напълно повече от 200 млн. домове в американския щат Тексас, какъвто е най-лошият сценарий според специалистите, възстановяването им може да струва около 39, 6 млрд. долара. Това са изчисленията на консултантската фирма по недвижими имоти CoreLogic.

Стихията вече е класифицирана в трета от петте възможни категории на сила и опасност за населението.

Спасителните служби продължават да разчистват развалините, да премахват повалените дървета и обърнатите автомобили в град Рокпорт, който се оказа на пътя на стихията. В същия град са ранени 14 души.

Кметът на града Чарлз Вакс съобщи по-рано, че много сгради, както жилищни, така и на частни компании, са разрушени напълно.

Най-мощният от 2005 г. насам в САЩ ураган намали силата си до тропическа буря в събота около обяд, но "изключително тежките" наводнения продължават, съобщи Националният център за наблюдение на ураганите. Дъждовете могат да достигнат до 100 литра на кв/м на места и ще продължат до четвъртък, което "може да предизвика катастрофални наводнения и потенциални жертви".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фестивал на съвременния танц във Варна
Фестивал на съвременния танц във Варна
Иракската армия освободи град Тал Афар от Ислямска държава
Иракската армия освободи град Тал Афар от "Ислямска държава"