Най-малко 7 души са загинали, а 12 са ранени при преминаването на урагана "Майкъл" през щатовете Флорида, Джорджия и Северна Каролина. Това е най-мощният ураган, достигал континенталната част на Съединените щати от повече от 50 години насам. Силата на ветровете му достига 250 км/ч.

Буря, каквато жителите на Флорида никога не са виждали. "Майкъл" връхлетя континенталната част на Съединените щати със страшна сила, донесе със себе си огромни вълни от океана и опустоши къщи.

Жена: Много е страшно. Преживявала съм много урагани, но никога не бях виждала подобно нещо. Когато чуеш как водата блъска по прозорците ти, как къщата ти се тресе... Къщата ми е унищожена. Нямам застраховка, но се радвам, че поне съм жива.

На места от сградите са останали само основите. Най-малко 900 000 домакинства са без ток. Броят на загубилите домовете си не е известен.

Жена: Казваш си - добре, това е просто една буря. Но след това вятърът се засилваше още и още, прозорците ми се счупиха и къщата ми започна да се наводнява. В такава ситуация не знаеш как да постъпиш и накъде да бягаш.

Очаква се "Майкъл" да се задържи поне до края на деня, а жителите на засегнатите райони да се борят с последствията месеци наред.

© БТА