Къде ще бъдат тапите към морето през това лято и какви ограничения ще бъдат наложени на основните магистрали? Отговори на тези въпроси дадоха на съвместна пресконференция от Агенция "Пътна инфраструктура" и МВР.

Вижте повече подробности в репортажа на Николай Минков.

Ремонти по магистрала "Хемус" ще има и през лятото. Продължава работата по надлеза при село Потоп и рехабилитацията на тунел "Витиня". На "Тракия" ускорено се работи между 13-тия и 15-тия километър, както и на 20-тия. В тези участъци движението се извършва двупосочно, в едното платно от магистралата.

Иван Досев - директор на "Дирекция за поддържане на пътната инфраструктура"- АПИ: Ремонтите на Тракия са в по-напреднала фаза, така че очакваме до края на юни да приключим с тези ремонти. Т.е. всички временни организации и ремонти по "Тракия" да бъдат вдигнати, за да може пътуващите към морето да пътуват безопасно.

За да се избегнат тапи, временно ще се ограничава движението на камиони в пиковите часове и ще се пренасочват към временни места за паркиране.

За международните шофьори са подготвени листовки на 10 езика на всички гранични пунктове, с посочените ограничения и санкции.

Гл. инспектор Калоян Драганов - отдел "Пътна полиция": Водач, който наруши временната забрана за движение извън населено място, глобата е 300 лв, като има временно отнемане на свидетелството за управление за един месец, включително спиране от движение на моторното превозно средство, също за срок от 1 месец.

Полицията ще бъде безкомпромисна и към нарушители в аварийните ленти. Всички водачи на моторни превозни средства,които неправомерно се движат в сервизната лента на магистралите, ги заплашва глоба от 1000 лв. и лишаване от право да управляват превозното средство за срок от 3 месеца.

От Пътната агенция вече са започнали проверки и на огражденията по магистралите, като скъсаните или откраднати мрежи, ще бъдат незабавно подменяни.

Къде ще са ремонтите по магистралите това лято?

Къде ще са ремонтите по магистралите това лято?

Къде ще бъдат тапите към морето през това лято? Какви ограничения ще бъдат наложени на основните магистрали? Отговори на тези въпроси дадоха на съвмес...