Една година условна присъда, 200 лева глоба и отнемане на книжката за година получи учителката от Хисаря, която беше хваната да кара колата си с 1.85 промила алкохол. Това реши Районният съд в Пловдив след споразумение на прокуратурата с обвиняемата. Присъдата е факт само три дни, след като беше констатирано нарушението.

Тонка Драгиева: Съжалявам, няма да обжалвам, защо да обжалвам. Мен не ми е мъчно, че няма да имам книжка, мен ми е мъчно от отношението на хората. И ме заклеймиха все едно съм убила 15 деца и все едно не знам какво съм направила.

Учителката сподели, че е имала лични проблеми, но никога не е допускала те да се отразяват на работата ѝ.

Тонка Драгиева: Вашите колеги вчера видяха какво е отношението на децата. Вчера са нарисували рисунка - Госпожо Драгиева, вие сте най-добрата, милата.

В началото на следващата седмица ръководството на училището ще освободи Драгиева от работа.

Иван Чавов, директор на училище „Климент Охридски" - Хисаря: Каквото и да е становището на обществения съвет и етичната комисия ние трябва да се съобразим със законодателството. Т.е да я уволним дисциплинарно.

Голяма част от родителите имат добри впечатления от работата на учителката. Казват, че е добра учителка и професионалист и смятат, че трябва да и се даде нов шанс.

Тонка Драгиева е взела решение да напусне учителската професия. Смята в бъдеще да работи като физиотерапевт.

Разказът на пияната учителка от Хисаря пред БНТ

Разказът на пияната учителка от Хисаря пред БНТ

Хванаха учителка в Хисаря да отива на работа в нетрезво състояние. При проверка с дрегер пробата отчела 1.85 промила. Преподавателката е била задържан...