Споразумение постигна Районната прокуратура в Пловдив с обвиняемите Асен и Борис Пакетови - братя, които пребиха на 6 януари тази година военнослужещия Валентин Димов в село Войводиново.

Пловдив Войводиново, Марица

© снимка: АРХИВ

Споразумението беше постигнато, след като 17- годишният Борис Пакетов и 22-годишният Асен Пакетов признаха вината си в това, че в съучастие като извършители по хулигански подбуди са причинили на Валентин Димов средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на дясната ябълчна кост, счупване дъгата на същата кост, счупване на челюст, което от своя страна е довело до трайно затрудняване на дъвченето и говоренето.

Съдът даде едногодишна условна присъда с тригодишен изпитателен срок на непълнолетния Борис и тригодишна условна присъда с пет години изпитателен срок на по-големия Асен. Определението е окончателно и не подлежи на протест. След инцидента и двамата братя бяха задържани с най-тежката мярка за неотклонение, след подписване на споразумението, те излизат на свобода.

Пловдивският съд остави за постоянно в ареста двамата братя роми, пребили военен

Пловдивският съд остави за постоянно в ареста двамата братя роми, пребили военен

Районният съд в Пловдив остави за постоянно в ареста двамата братя роми, пребили военослужещия Валентин Димов в село Войводиново. Пострадалият команд...

Инцидентът предизвика голямо обществено напрежение и намеса на политици, почти веднага след това започна събаряне на къщи в незаконно построената ромска махала в селото, където живеят и обвиняемите, а всички обитатели се изнесоха.