НОВИНИ

Повече от 8 часа ГКПП "Кулата" е затворен за тежкотоварни автомобили

Заради обилни снеговалежи в Гърция граничен пункт Кулата-Промахон е затворен за тежкотоварни автомобили вече повече от 8 часа. Образували са се километрични опашки. До Гърция не може да се стигне и през другия пункт - Илинден-Екзохи, защото е затворен проходът "Предел".

bnt avatar logo
от Ирина Николова
15:23, 26.02.2018
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

От 7:30 ч. тази сутрин движението на тежкотоварни автомобили в посока Гърция през граничен пункт "Кулата" е спряно от гръцките власти. Причината са лошите метеорологични условия в южната ни съседка. Гръцките гранични власти разрешават само влизането на камиони в България. Леките коли се движат в двете посоки без проблем. Шофьорите на камиони казаха, че за момента имат храна и гориво в резервоарите, но не знаят докога ще им стигнат.

Добре са, хубави са пътищата, ама никой не ни пуска към гръцко.

Имате ли информация кога ще бъде отворено?

Никой нищо не ти казва.
Не е нормално, ние имаме работен ден. Времето свършва, фирмите дават зор, ще се наложи после неустойка да се плаща.

През прохода "Предел" е забранено преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 тона от снощи. Камионите се отбиват преди прохода. Всички останали моторни превозни средства се движат без ограничения. Въпреки че пътят се почиства от вчера, непрекъснато се трупа нова снежна покривка и машините не могат да смогнат.

Владимир Стойчев: Пътя не е добре. Не е добре, уж е чистено, но не толкова хубаво изчистено, нито банкет, нито къде е пътят, нито асфалтът.
Петър Белчев: Колата току-що прегря, защото караме с 40 километра в час, с ниски обороти и тя не може да се охлади, отпред решетката беше цялата замръзнала и така.
Валентин Стоилов: На това време няма как да е чисто, ужас, навявания надолу. Добре поне че са спрели камионите.

В много участъци от главен път Е-79 днес се образуваха колони и задръствания, тъй като имаше аварирали тежкотоварни автомобили. Наложи се екипи на полицията да регулират движението и да помагат на колите да преминат през зимния капан.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ТИР блокира центъра на Хасково
ТИР блокира центъра на Хасково
​Отложиха междинния кръг в Първа лига заради снега
​Отложиха междинния кръг в Първа лига заради снега