НОВИНИ

Шефът на АПИ: Усложнена е пътната обстановка в страната

Тежка е обстановката в северната част на България. Снеговалежите в тези региони продължават. В област Шумен третокласните пътища бяха затворени през нощта. Това заяви в ефира на БНТ инж. Лазар Лазаров, председател на УС на Агенция "Пътна инфраструктура".

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
08:25, 04.01.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
Лазар Лазаров, председател на УС на Агенция "Пътна инфраструктура": "Няма как шофьорите да очакват пътят да бъде черен, след като снеговалежите не спират. Видяхте, че веднага, след като пътищата се посипваха, те отново побеляваха. Очакваме в следобедните часове нов фронт да премине през територията на България, с по-обилни снеговалежи. Така че призовавам шофьорите да пътуват внимателно. Със заредени мобилни телефони и да използват нашия тел. 0700 130 20. Пак искам да кажа, че очакванията на хората са много високи."
;

Той допълни, че за последните 24 часа повече от 2600 машини са били мобилизирани за да почистят пътищата в страната. Лазар Лазаров допълни, че очаква следобед нов фронт с още снеговалежи, което ще усложни обстановката по пътищата в страната довечера.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кметът Фандъкова със забележки към почистването в София
Кметът Фандъкова със забележки към почистването в София
За две години 900 души са загинали при самолетни инциденти
За две години 900 души са загинали при самолетни инциденти