НОВИНИ

Усложнена остава обстановката в областите Бургас, Варна, Шумен и Добрич

Усложнена остава обстановката на територията на областите Бургас, Варна, Шумен и Добрич. Извършена е евакуация и е оказана пряка помощ на стотици хора, оказали се в снежния капан, съобщи пресцентърът на МВР.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
10:27, 31.12.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
усложнена остава обстановката областите бургас варна шумен добрич

Най-сериозна продължава да е ситуацията на пътя Карнобат и Айтос. Продължават действията по изтеглянето на автомобилите, което се извършва с помощта на верижна техника. Само през тази нощ бяха изтеглени над 80 превозни средства.

На територията на област Шумен е затворен за движение пътят между областния център и град Каолиново. През нощта бяха евакуирани пет човека от пътя между Нова пазар и Плиска. Към момента пожарни екипи извозват болните на хемодиализа, а един екип пътува към село Венец за оказване на помощ на 8 възрастни човека и две деца.

На над 20 сигнала са реагирали пожарните екипи на територията на област Добрич. Затворени временно за преминаване са пътищата Варна-Дуранкулак, Добрич- Албена, както и Добрич-село Карапелит. Над 160 са хората, които са потърсили помощ и на които е оказана помощ от спасителните екипи.

На територията на област Варна пожарните екипи са реагирали на повече от 60 сигнала. Оказана е пряка помощ и е извършена евакуация на почти 50 човека. От преспите са изтеглени десетки леки автомобили, два микробуса и 15 тежкотоварни камиона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тръмп похвали Путин за решението му да не гони американски дипломати
Тръмп похвали Путин за решението му да не гони американски дипломати
Гледайте обзора на спортните събития от 2016 г. днес по БНТ1
Гледайте обзора на спортните събития от 2016 г. днес по БНТ1