НОВИНИ

Усложнена остава зимната обстановка в Североизточна България

Усложнена остава зимната обстановка в Североизточна България. 16 населени са без ток в Русенско, а седем са и без вода. Все още има затворени пътища, а обявеното вчера бедствено положение в община Две могили остава в сила. Екипите на енергоснабдяване работят заедно с машини от поделението на Българската армия.

bnt avatar logo
от БНТ
10:50, 18.01.2016
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Повече за обстановката в Русе в прякото включване на Теодора Узунова в новините "По света и у нас" в 12 ч.

Усложнена остава зимната обстановка в Североизточна България. 16 населени места са без ток в Русенско, а седем са и без вода. Все още има затворени пътища, а обявеното вчера бедствено положение в община Две могили остава в сила. Екипите на енергоснабдяване работят за отстраняване на повредите в електрозахранването, помагат им военни с машини от поделението на Българската армия.

В Русенска община всички главни пътни артерии са проходими при зимни условия, пътищата са почистени, но има много стеснени участъци, затова властите призовават за толератност между пътуващите. Затворен е главният път за Разград, както и този за Кубрат. Ограничено е движението на товарни автомобили над 10 т. по пътя за София. Бедстващи хора няма. През последното денонощие са били настанени трима човека в кризисния център на БЧК край село Бъзън. Те са на топло, осигурени са им храна и вода.

Обстановката на Граничния пункт Дунав мост при Русе е спокойна, преминаването става нормално и без затруднения, съобщиха от Гранична полиция. Пътното съоръжение е почистено и опесъчено. От неделя българските гранични власти са предупредили техните румънски колеги за усложнената ситуация по основните пътни артерии у нас. Няма опашки от ТИР-ове, независимо че от тази сутрин вече поетапно се пропускат автомобили над 12 тона по пътя Русе – Велико Търново.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Усложнена е обстановката  в Старозагорска област
Усложнена е обстановката в Старозагорска област
Турция и Румъния също парализирани от снега
Турция и Румъния също парализирани от снега