НОВИНИ

Усложнена остава зимната обстановка в страната

Най-тежка остава ситуацията в Източна България. Силен вятър, снеговалеж и навявания затвориха десетки пътища. Наложи се и затварянето на участъци по автомагистралите "Тракия" и "Хемус". Десетки ТИР -ве изчакват заради забраните за движение. 1 100 училища в страната са затворени, а автобусните превозвачи обявиха, че няма да извършват курсове към Североизточна България. И тази вечер Подбалканският път в участъка между Мъглиж и Николаево остава затворен. Трети ден армията помага на бедстващи села в Плевенско.

Александър Марков
от Александър Марков Екип на "По света и у нас"
18:47, 28.02.2018
Чете се за: 01:14 мин.
У нас

БУРГАС

В Бургас е обявен неучебен ден за всички училища на територията на общината. Снегопочистването е затруднено заради интензивния снеговалеж, а движението е ограничено. Напълно затворен е пътят Миролюбово-Изворище-Каблешково.

ДОБРИЧ

В Добричка област са затворени за движение всички републикански пътища. Единствено проходим е пътят Добрич-Варна. Няма бедстващи хора и населени места без ток. Доставени са основни хранителни продукти.

ЯМБОЛ

АМ "Тракия" в участъка Ямбол-Бургас остава затворена за всички автомобили заради силен вятър и снегонавявания. Обходният маршрут за автомобили до 12 тона е през Петолъчката, а за останалите - през Средец. Колони от ТИР-ове са се образували на магистралата преди отбивките за Зимница и Карнобат.

Виктор Спиридонов: Откога сте тук? - От сутринта, от 9 и половина 10... Казаха, че към 3 часа ще дойдат полицаи, но няма никой. Ходихме до АПИ горе, скриха се и те ги няма. Не знаем до кога ще сме тука.
Красимир: Стоим на пътя като кучета, без храна, без вода, на някои колеги горивото им свършва.

С повишено внимание трябва да се пътува по пътя Петолъчката - Бургас заради силен вятър и снегонавявания. В участъка има и катастрофирали леки и тежкотоварни автомобили.

ХАСКОВО

В Хасковска област автобус с ученици от село Горно Войводиново закъса в снежните преспи край село Маслиново.

Джемал Али, собственик на фирмата превозвач: Той се е подхлъзнал, боксувал е и излезал от пътя. Автобусът си е работел, не са били на студа. Парното е работело.

Около половин час по-късно на мястото пристигнал друг училищен автобус, който да закарал децата до училището.

Снегоринът, който трябвало да разчисти пътя, също попаднал в снежния капан.

Каро Карев, шофьор: Някакъв имало автобус закъсал, трябваше там да помогна. Ама не мога да изляза от тука.
Гого Младенов, кмет на с. Горно Войводино: Още вчера се обадих на общината. Все идват, обаче никой не е дошъл в селата да чисти.

ПЛЕВЕН

Треди ден армията помага в Плевенско. Екипи на 55-и инженерен полк разчистват пътища в селата Лозица, Любеново и Въбел в община Никопол. В снега има закъсала снегопочистваща техника и автомобили. След обявеното частично бедствено положение в Община Белене военнослужещи разчистваха пътни участъци и спасиха бедстващ човек.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двете близначета от Пловдив ще бъдат настанени в Център от семеен тип
Двете близначета от Пловдив ще бъдат настанени в Център от семеен тип
В Още от деня: Таско Ерменков и Валентин Николов за сделката с ЧЕЗ
В "Още от деня": Таско Ерменков и Валентин Николов за сделката с ЧЕЗ