НОВИНИ

Успехът на Кристиан Костов на Евровизия е и успех за БНТ

Гости в предаването "Денят започва" бяха ръководителят на делегацията в Киев - делегираният продуцент Йоана Левиева-Сойър, изпълнителният директор на БНТ Симеон Касабов и беквокалистът Владимир Михайлов. Те разказаха за трудния и дълъг път, който са извървели всички заедно, за да се стигне до този голям успех на Евровизия.

bnt avatar logo
от Татяна Кръстева
09:11, 15.05.2017
Чете се за: 01:23 мин.
У нас

България постигна най-големият си успех до момента на песенния конкурс Евровизия, успех не само на едно момче с големи мечти, което вървеше с труда и таланта си към голямата сцена, успех на екипа на БНТ, който спомогна това момче да държи в ръцете си едно голямо признание и оценката на милиони европейци, които се влюбиха в него и в песента му.

Песента на Кристиан Костов, която ни донесе второто място на Евровизия вече се слуша навсякъде. Организаторите признават, че са усетили, че са фаворити още след първата репетиция за полуфинала. Според тях успехът на Кристиан Костов в Евровизия е заслужен. И той се дължи на добрата съвместна работа и на изключителната дисциплина на нашия участник, който е работил от сутрин до вечер.

Делегираният продуцент Йоана Левиева-Сойър заяви в студиото на "Денят започва", че от 5 години работи по проектите на Евровизия и когато е започнала въобще не е можела да си помисли, че България ще стигне до второ място на такъв престижен международен конкурс.

"Аз се чувствам изключително щастлива от нашия успех и се радвам много най-вече за музикантите, за авторите на песента, за Крис, който е такъв талантлив млад изпълнител, за беквокалистите, които не ги видяхме, защото сценичната концепция беше такава. Фокусът беше върху Кристиан, но без тях песента нямаше да звучи по този начин. Това е огромен успех за българската музика като цяло". Продуцентът заяви, че много се радва, че българската поп музика има такъв успех.

До този успех на Кристиан пътят е бил дълъг и труден, заяви беквокалиста Владимир Михайлов. "Това момче е феноменално, не само заради годините, но и за начина по който работи, той изпипва всеки един детайл. Имахме много работа, непрекъснато имаше промени в аранжимента, но стигнахме до най-правилния вариант на песента. Кристиан още от сутринта беше мобилизиран. Аз съм изключително впечатлен и много щастлив за него". Това е не просто постигната цел. Всички много харесваха Кристиан. Когато той излизаше на сцената , все едно излиза малкия принц" допълни Михайлов.

"Ние се опитахме да променим много неща и като начин на избиране на изпълнителя, и като подход към избора на сценичното представяне", обясни изпълнителният директор на БНТ Симеон Касабов. Това е една от малкото години, в които жури и публика са единодушни и за двете песни на първите места. "За да се стигне до този финал, имаме много репетиции, усещането, че сме фаворити го имахме още след първата репетиция за нашия полуфинал", каза Касабов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йорданка Фандъкова ще провери почистването на речното корито на р. Искър
Йорданка Фандъкова ще провери почистването на речното корито на р. Искър
Център за социална рехабилитация ще има в Сандански
Център за социална рехабилитация ще има в Сандански