Като успешен определят зимния сезон в Добринище. В почивните дни курортното градче почти удвоява населението си, а туристическата база с нейните около 3000 легла е заета почти на 100 процента. Освен от различни краища на България, в курорта идват и много...

Като успешен определят зимния сезон в Добринище. В почивните дни курортното градче почти удвоява населението си, а туристическата база с нейните около 3000 легла е заета почти на 100 процента. Освен от различни краища на България, в курорта идват и много туристи от чужбина, които съчетават ски спусканията с балнеология.

Ски зоната е на 10-ина километра от града.

"Пистите са три - Безбог 1, Безбог 2 и малката писта, която е зад нас, която е едно чудесно място за обучаване на начинаещи, и лифтовото съоръжение, което извозва с капацитет 500 човека на час", казва Китан Галчев - кмет на Добринище.

Курортът е предпочитан от български туристи, които идват семейно. Привличат ги както по-ниските цени от съседния курорт Банско, така също тишината, спокойствието и красивата природа. Дневната карта за съоръженията е 32 лева.

"Условията за ски са перфектни. Учебната писта е страхотна за деца и за възрастни, а нагоре е страхотна красота, просто условията са много добри", споделя Димитър Караиванов - турист.

В градчето има над 120 къщи за гости и семейни хотелчета, както и 3 големи хотелски комплекса. Любимо място за много от чуждите туристи след ските е плувният комплекс, където на открито те могат да се потопят в топлите минерални води и в същото време да се наслаждават на снега наоколо.

"Има от Македония, гърци и сега в последно време започваме да наблюдаваме и турски туристи, и руските, които вече имат и голям комплекс в Добринище", казва Китан Галчев.

Скоро тук ще отвори врати и информационен център. В него туристите ще могат да получават информация за местните забележителности, маршрутите в планината, както и за свободните места в къщите за гости и хотелските бази.