НОВИНИ

Успяха ли професионални бегачи да изпреварят лифта в Драгалевци?

Десетки се състезаваха с лифта в Драгавелвци. Спортната инициатива „Изпревари лифта“ се завърна след четиригодишно прекъсване. Стартът на планинското бягане беше даден в 10:00 часа на долната станция на лифта „Бай Кръстьо“.

Мина Петрова
от Мина Петрова
17:19, 29.07.2018
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Над 100 души се включиха в тазгодишната надпревара с лифта в Драгалевци. Интензивното трасе е дълго почти 2 км с денивелация 420 метра, а за да изпреварят лифта, участниците трябваше да го изминат за по-малко от 14:40 минути.

Димчо Мицов: Подготовката по принцип на дългобегача е целогодишна и е многогодишна. Аз се състезавам от 14- годишен, сега съм на 30 години, тоест от около 16 години, и именно това е красивото.

Най-бързата жена в професионалната група завърши на девето място.

Антония Маринова: Обичам планинското бягане, въобще бягането и затова реших да се включа в това състезание. Тъй като много отдавна не съм участвала и ми липсваше тръпката, която е чудесна и атмосферата е чудесна.
;

Сред любителите имаше хора от всички възрасти, а някои от състезателите си водеха и помощници. Тодор, който участва в групата на любителите, успя да измине трасето само за 30 минути с двете си кучета.

Тодор Тодоров: Тази сутрин като се събудих, само като ги погледнах, принципно всяка неделя сме на Витоша с тях и просто не можах да ги оставя. И си казах че ще съм си с тях просто, взех си ги и така.

Тази година лифта победи състезателите. Най-бързият участник изостана с минута и две секунди след въжения си конкурент. Въпреки че никой не успя да спечели паричната премия от 3000 лева, участниците получиха разнообразни утешителни награди.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
14 души загинаха при земетресението до индонезийския остров Ломбок
14 души загинаха при земетресението до индонезийския остров Ломбок
Турция няма да се отказва от доставките за Иран въпреки позицията на САЩ
Турция няма да се отказва от доставките за Иран въпреки позицията на САЩ