МВР разкри самоличността на убитите мъж и жена, намерени край Негован. Мъжът е бивш треньор по борба, а жената е негова съпруга. Непотвърдена е засега информацията, че полицията е заловила извършителите на тежкото престъпление.

На този етап от МВР потвърждават единствено, че е изяснена самоличността на двамата убити, както и че продължават експертизите и разследването. Според близки до семейството обаче става дума именно за бившия треньор по борба Йордан Атанасов и съпругата му Марияна. Атанасов е бил треньор в „Олимпийски надежди”, работил е с деца от Нигерия, които са идвали на лагери в България. Вижте още в следващия репортаж.

Според съседи 75-годишният Йордан Атанасов и 70-годишната му съпруга живеели от 2-3 години в квартал "Иван Вазов". Не са ги виждали обаче от около месец.

Днес пред блока, където живее семейството, дойде приятелка на дъщеря им, която от години живее в Нигерия. Разказва, че именно дъщерята звъннала преди два дни в полицията, за да сигнализира, че няма връзка с родителите си от около месец.

Нина Стефанова, близка на семейството: Последно са били на някакво опело преди 40 дни и тогава близка на майката се обадила на моята приятелка и казала: издирвам майка ти. Не мога да я намеря. Тогава и аз започнах да чета по-усилено. И казах: имам предчувствие. И дрехите, които бяха снимали и те ми говорят.

Съседи споделят, че вчера на адреса е имало полиция. Вдигнат е и автомобил, който по описание отговаря на колата на жертвите. По непотвърдена информация полицията е задържала двама заподозрени за тежкото престъпление. Познавали от скоро семейството, а предполагаемият мотив са пари.

Намериха останки от два трупа край село Негован

Намериха останки от два трупа край село Негован

Полицията проверява всички сигнали за изчезнали хора заради открити останки от два трупа край село Негован. Основната версия, по която се работи, е у...

© БГНЕС

Припомням, че телата на убитите бяха намерени преди 10 дни във водоем край Негован. По-късно полицията разпространи снимки на дрехите, с които са били облечени жертвите и на ключове от автомобил, намерени на мястото.