НОВИНИ

Установиха къде в Лондон е живял Шекспир, когато е писал "Ромео и Жулиета"

Проучване успя да установи където точно в Лондон е живял Уилям Шекспир, когато е писал „Ромео и Жулиета“, съобщава Би Би Си. Преди се предполагаше, че британският драматург е живял в къща до станция „Ливърпул стрийт“ между 1597 и 1598 година.

bnt avatar logo
от БГНЕС
17:04, 13.04.2019
Чете се за: 00:40 мин.
Още
установиха лондон живял шекспир писал ромео жулиета

Според д-р Джефри Марш великият британски бард всъщност е живял на днешната улица „Света Елена“ 35, като къщата му се е издигала на мястото в съседство на църквата „Света Елена“, на което в момента е построена огромна офис сграда. След продължило близо десетилетие проучване историкът открил, че в периода около 1590 година Шекспир е бил наемател на „Компанията на продавачите на кожа“ – професионална гилдия, която организирала продажбата на кожи в Елизабетинската епоха.

Домът му вероятно заедно с още няколко имота е бил с изглед към двора на църквата „Света Елена“.

Според д-р Марш, който е и директор на отдела за театър и театрално изкуства към музея „Виктория и Албърт“, заяви:“Мястото, където Шекспир е живял в Лондон, ни дава изключително и дълбоко разбиране за вдъхновението, което е черпил за творбите си.“

„Само за няколко години, след като се мести в Лондон от Стратфорд той живее в един от най-заможните квартали на града, заедно с доста влиятелни личности, заможни международни търговци, медици и професионални музиканти.“

„Търговците са имали връзки в цяла Европа, а лекарите са били свързани с едни от най-прогресивно мислещите учени в университетите в Италия и Германия“, твърди историкът д-р Марш.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ден на отворените врати в АЕЦ Козлодуй
Ден на отворените врати в АЕЦ "Козлодуй"
Пендаровски: Ще работя за напредъка на отношенията Северна Македония-България
Пендаровски: Ще работя за напредъка на отношенията Северна Македония-България