НОВИНИ

Установиха нарушения при ремонта на Мемориала на Христо Ботев в Калофер

Агенцията за държавна финансова инспекция е установила редица нарушения по изпълнението на ремонта на мемориалния комплекс Христо Ботев в Калофер. Той е извършен преди три години със средства от държавата в размер на 300 хиляди лева. Според доклада на държавна агенция над 100 000 лева са платени в повече на строителната фирма от община Карлово за несвършена работа. Хора от града настояват за нов ремонт и наказание за виновните.

bnt avatar logo
от Станислава Христозова
13:04, 10.07.2019
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Според местните жители две години след направения ремонт мемориалният комплекс Христо Ботев продължава да бъде в окаяно състояние.

Христина Ганова: Паметникът на Ботев не свети вече 2 години. За Великден хората пред църквата простираха. Църквата осветена, паметникът тъмен. За 2-ри юни същата история. Ние не казваме че парите са откраднати, казваме че парите са потънали някъде и до там, няма ги.

Бившият кмет на Калофер каза, че е сезирал всички държавни институции, защото съгласно доклада са нанесени финансови вреди на държавния бюджет чрез община Карлово.

Румен Стоянов, бивш кмет на Калофер: Аз не знаех, че кабелът е писан, а примерно не е сложен. Тези неща ги научих в съда, надявам се да бъдат обективни и сега, ако ще и 10 доклада да правят, нарушения има и те са големи.

Кметът на община Карлово заяви, че по време на ремонта не е постъпил нито един сигнал от бившия кмет за забелязани нарушения. Това станало едва след приключване на ремонта.

Емил Кабаиванов, кмет на община Карлово: Ще изчакаме окончателния доклад, ако има финансови претенции към фирмата в него аз ще ги предявя чрез изпълнителен лист и парите, които постъпят в общината ще ги преведа на кметство Калофер да разширят обема на ремонта.

Гаранцията за извършения ремонт е 10 години. През този период всяка нередност трябва да бъде отстранявана от строителната фирма за нейна сметка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Еврокомисията прогнозира над 3% ръст на икономиката в България
Еврокомисията прогнозира над 3% ръст на икономиката в България
Автосервизите са с най-голям дял в сивата икономика
Автосервизите са с най-голям дял в сивата икономика