НОВИНИ

Установяват дали границите на "Натура 2000" са коректни

Главният прокурор Сотир Цацаров коментира, че до края на следващата седмица ще стане ясно дали прокуратурата има основание да протестира заповедта на министъра на околната среда и водите за защитена зона „Калиакра" пред Върховния административен съд. Тепърва ще се установява и дали границите на "Натура 2000" са коректни.

bnt avatar logo
от Петя Николаева
20:10, 11.08.2017
Чете се за: 00:23 мин.
У нас
установяват дали границите натура 2000 коректни
Сотир Цацаров: Самото създаване на "Натура 2000", възлагането му и целия шум сега, имам предвид не шумът на хората, а шумтът на създателите, малко или много как да кажа, както и за съдебната реформа, така и защитата на природата общо взето се оказа една много доходна хранителна среда за доста неправителствени организации.

Според Цацаров трябва да се търси оптималното съотношение, при което и птиците да са цели и хората да могат да съществуват нормално.

Във връзка с потърсената защита от Цветан Василев по закона Магнитски Цацаров каза, че това се използва от обвиняемия за фалита на КТБ само за пропаганда. "Василев е беглец от правосъдието, а не борец срещу корупцията", каза главният прокурор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Общинските училища в Пловдив въвеждат дигиталните класни стаи
Общинските училища в Пловдив въвеждат дигиталните класни стаи
Започва ремонтът на Орлов мост
Започва ремонтът на "Орлов мост"