Ути Бъчваров с нова кулинарна книга. Във "Вкусната Европа" водещият представя 100 от най-добрите рецепти на Стария континент. Освен апетитни предложения из страниците ще открием и интересни истории за всяка една от тях.

Вкусните гозби осмислят всяко пътешествие и дори се превръщат във визитна картичка. Разказват за народите, създават приятелства, а понякога побеждават стари вражди.

Ути Бъчваров, телевизионен водещ: Храната е начинът човек да пътува интересно, да пътува любопитно и да успее да открива освен музеите да открива и местата, където се раждат определени шедьоври и тези шедьоври. В големите градове, малко зад центъра се крият онези ресторантчета и онези пазителки на вкуса, които трябва да бъдат търсени.

Задушено по фламандски, шкембе по римски и празничен сладкиш от Ватикана са сред предложенията на Ути. Според него обаче, най-вкусна е споделената храна. Чувството му е познато и от срещите с новодомците в България.

Ути Бъчваров, телевизионен водещ: Цар-господар е свинското, а рибата е онова, което хората си мечтаят да опитат като нещо по-революционно и по-нетрадиционно.

Глобализацията не отминава и специалитетите по света. Но за да запазим истинския вкус, водещият съветва да не забравяме рецептите на нашите баби.