НОВИНИ

Утре е ден на траур в община Неделино

Родопският град Неделино потъна в скръб след вестта за три жертви на тежка катастрофа в Испания. От утре е обявен тридневен траур. Други две пострадали жени са в много тежко състояние, а още три са ранени след жестока катастрофа на микробуса, в който са пътували. Инцидентът е станал край Авила, близо до Мадрид. Катастрофата с 11-те българки, които са работили във ферма за ягоди се е случила на връщане от работа.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова Величка Петкова
21:00, 15.07.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Катастрофата става в четвъртък следобяд около 17 часа. Българките се връщали от работа, когато бусът, в който пътували е ударен от тир. Две от загиналите жени са на 39 години, третата е на 42.

Цветелин Цолов - консул в посолството на България в Мадрид: Има още пет тежко ранени, като две от жените са в наистина тежко състояние, според информация от болницата, в която са настанени в град Авила. Три от тях са с по-леки наранявания, една с почти без наранявания, а шофьорът - жената, която е управлявала транспортното средство твърдят от властите, че е невредима.

Светла, Милена и Бисерка заминали за Испания преди месец като сезонни работници. От Общината в Неделино съобщиха, че на семействата им ще бъде отпусната финансова помощ.

Боян Кехайов - кмет на община Неделино: Нека сме наясно какви разноски ще се поемат от испанска страна от работодателя, а каквото е необходимо общината ще го доплати.

"Всеки е тръгнал от принуда. В България няма пари. Тука сме малък град, няма работа. Моят мъж е в Германия, ето идва си тази вечер, но не за хубаво. Идва си за погребение. Всички хора с а в чужбина за препитаване. Молим за морална и финансова подкрепа", разказаха близки на загиналите. "Трагедия. Отиват там за няколко месеца, идват тука, правят си някакво оборудване на къщите, учат си децата и това се получава."

Утре в община Неделино ще бъде обявен ден на траур.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова организация на дейностите в училище
Нова организация на дейностите в училище
Българи пред нашия пратеник в Ница: Замисляме се дали да останем
Българи пред нашия пратеник в Ница: Замисляме се дали да останем