НОВИНИ

Утре пускат движението по столичния булевард „Дондуков“ в два участъка

Участъците са от Министерския съвет до ул. „Г. С. Раковски“ и от ул. „Кракра“ до бул. „Васил Левски“. Въпреки че отсечките ще бъдат отворени за автомобили, строителните дейности по булевард „Дондуков“ продължават, като се очаква движението по булеварда да бъде изцяло отворено в последния ден на октомври.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
18:25, 14.09.2017
Чете се за: 00:57 мин.
У нас
Красимир Цоклинов, ръководител на проекта за ремонт на бул. „Дондуков“: Пускаме тези два участъка, а от утре затваряме участъка от бул. „Васил Левски“ до „Раковска“, като там е подмяна на тротоарна настилка, тръбни мрежи, контактни мрежи, релсов път, паважна настилка.
;

Точно както бяха обещали от Столична община, с настъпването на първия учебен ден две от отсечките на столичния бул. „Донкдуков“ бяха пуснати. Това са отсечките от Министерския съвет до ул. „Г. С. Раковски“ и от ул. „Кракра“ до бул. „Васил Левски“.

Днес пробно бяха пуснати и първите трамваи по новите релси. Утре от 07:00 ч. се очаква движението да бъде пуснато.

От фирмата-изпълнител заявиха, че за да се справят в срок с двата обекта, ще работят и през нощта, защото има довършителни дейности. През останалите дни се очаква да се поставят маркировки по пътните платна и да се довършат тротоарите.

Сериозна полемика имаше около бъдещата визия на булеварда. Някои от хората, които живеят в района, настояваха настилката да бъде сменена с асфалт, а други искаха паветата да бъдат запазени. В крайна сметка от Министерството на културата разпоредиха там, където е имало павета, да бъдат пренаредени и да не се поставя асфалт.

С отварянето на двата участъка не приключват ремонтите по бул. Дондуков“. От утре се затваря движението по още един участък.

;

Сериозни спорове имаше и около това дали паветате се поставят качествено. От фирмата-изпълнител увериха, че не е правен компромис с качеството, а на местата, където са забелязани неравности, причината е в това, че паветата се поставят ръчно, а не с машина, и няма две еднакви.

Гаранцията на настилката е пет години, а на релсовия път е осем години.

От фирмата успокоиха, че се движат в срок и се очаква в последния ден на октомври цялото движение да бъде напълно отворено.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов модерен ехограф дариха за детската нефрологична клиника
Нов модерен ехограф дариха за детската нефрологична клиника
БАБХ: Потребителите, закупили заразени яйца с фипронил, да не ги консумират!
БАБХ: Потребителите, закупили заразени яйца с фипронил, да не ги консумират!