НОВИНИ

Утре се открива "Арт екстрийм фест" 2017 - Своге

Утре ще се проведе фестивалът за екстремни спортове и приключенски туризъм Своге - "Арт екстрийм фест" ’2017. Събитието се провежда за първи път района на село Заселе с подкрепата на кмета на община Своге Емил Иванов.

БНТ2-София
от БНТ2-София Цветелина Борисова - Тиркова
20:05, 23.06.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

"Арт екстрийм фест" ’2017 – Своге събира в едно адреналин и изкуство. Маршрута на фестивала започва от Вазовата екопътека.

Владимир Ангелков, организатор на "Арт екстрийм фест"
"Ще пее Михаела Филева, Яни Брънчев ще ни свири на пианото. Може да лежите по ливадите, да се наслаждавате. Може да посетите пещера "Темната дупка", там ще има изложба на Петър Чолаков. Най-интересното е, че за първи път правим изложба в дива пещера, т.е. хората ще могат да контактуват първично с природата. Ще ги вкараме с каски, челници и това ще бъде осветлението, което ще им помага да се наслаждават на нещата които сме изложили."

Гостите на фестивала ще имат възможност да скочат с бънджи или да влязат в ролята на истински скални алпинисти, качвайки се на така нареченият въжен тролей. Началото му започва от водопад "Скакля", а смелчаците, решили да се пуснат по него, могат да наблюдават земята от 90-метра височина.

Монтираните съоръжения са чисто нови, а специалисти от три пещерни клуба - "Хеликтит", "Под ръба" и "Черни връх" гарантират за безопасността на преживяването.

Яни Макулев, пещерен клуб "Хеликтит"
"Понеже работим с цивилни хора, които нямат понятие от техниката "придвижване по въже", се наложи всичките системи да ги преосигурим 5 пъти поне, за да бъде за цивилните безопасно."

Началото е утре в 12:00 часа, като за посетителите има организиран вътрешен транспорт между зоните на фестивала. Ще има и много приключенски игри, а голямата награда за участниците е дрон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българското знаме ще се вее над Холивуд
Българското знаме ще се вее над Холивуд
Камериерката, пребита от швед, ще може да предяви претенции за обезщетение
Камериерката, пребита от швед, ще може да предяви претенции за обезщетение