НОВИНИ

Утвърден е новият управителен съвет на БНТ

С 5 гласа „за“ СЕМ утвърди състава на Управителния съвет на БНТ, съгласно чл.55 от Закона за радиото и телевизията. Управителният съвет на БНТ се състои от петима членове и се председателства от Генералния директор на обществената телевизия Константин Каменаров, който е негов член по право. Членове на Управителния съвет на БНТ са Валери Запрянов, Василена Матакиева, Зина Трифонова и Антон Андонов.

утвърден новият управителен съвет бнт
bnt avatar logo
от БНТ
15:35, 28.09.2017
Чете се за: 01:16 мин.
У нас

Предложените членове на УС на БНТ отговарят на изискванията на чл.59 от Закона за радиото и телевизията.

На първото заседание на ръководния орган на Българската национална телевизия ще бъдат определени ресорите на членовете на Управителния съвет.


ВАЛЕРИ ЗАПРЯНОВ

Валери Запрянов има над 35-годишен професионален опит в областта на журналистиката, в печатни и електронни медии. Един от създателите на в. „Стандарт“ и бивш главен редактор на сп. „Сега. В периода 2001 г. – 2015 г. е бил главен редактор на седмичното списание „Тема“, на което е издател. През 1996 г. е бил директор на Канал 1 на БНТ.

Бил е заместник – председател на Съюза на издателите в България. През 2012 г. е избран за председател на Българския медиен съюз.

Носител е на журналистическата награда „Паница“ за поредица репортажи от войната в Сараево, Босна (1995).

ВАСИЛЕНА МАТАКИЕВА

Василена Матакиева е дипломиран магистър по спортна психология, в момента е докторант в катедра "Психология и педагогика" в Националната спортна академия. Работи в БНТ от 1992 г., водеща на спортни предавания и новини, автор на телевизионни филми. Има опит в радиожурналистиката.

През 2005 г., е пресаташе на БОК и участва в подготовката на кандидатурата на София за домакин на Олимпийски игри. Член е на медийната комисия на Българския Олимпийски комитет. От 2009 г. е преподавател в магистърската програма по спортна журналистика в НСА.

ЗИНА ТРИФОНОВА

Зина Трифонова има богат професионален опит в държавната администрация. Работила е като юрисконсулт в Комитета по пощи и далекосъобщения, управление „Правно”. Работила е по изготвянето на проекти на законови и подзаконови актове в областта на електронните медии и съобщенията. По-късно ръководи дирекция „Правна“ на Министерство на транспорта и съобщенията (днес Министерство на транспорта и информационните технологии).

През 2002 г. е избрана за член на Комисията за регулиране на съобщенията, от квотата на Народното събрание. От 2007 г. има самостоятелна адвокатска практика в състава на Софийската адвокатска колегия.

АНТОН АНДОНОВ

Антон Андонов има близо 15-годишен опит в областта на медиите. Автор е на редица публикации за различни български и чуждестранни списания. Повече от 10 години работи като сценарист и редактор в редица български и лицензни телевизионни формати в трите национални телевизии. Има участие в престижни международни проекти. От 2012 г. става част от екипа на предаването „Събуди се“, излъчвано по Нова телевизия и един от неговите водещи.

През 2015 работи в проекти на БНТ („55 лица от Вашия живот“ и Детска Евровизия). Има опит и като комуникационен консултант.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нанков даде старт на подновения участък Враца - пещера Леденика
Нанков даде старт на подновения участък Враца - пещера Леденика
Придошлата река Велека постепенно се прибира в коритото си
Придошлата река Велека постепенно се прибира в коритото си