НОВИНИ

Увеличава се броят на загиналите в Дамаск

Петима души са били убити при ракетния удар срещу Международния панаир в Дамаск, съобщиха от Сирийския център за човешки права.Все още няма официално потвърждения за броя на жертвите, макар че от националната телевизия на Сирия потвърдиха за инцидента, както и това, че има пострадали.

bnt avatar logo
от БГНЕС
17:22, 20.08.2017
Чете се за: 00:29 мин.
По света
увеличава броят загиналите дамаск

Според държавната телевизия ракета е паднала в близост до входа на изложбения комплекс в сирийската столица, където панаирът беше открит по-рано тази седмица.

Все още не е известен броят на ранените и тяхното състояние. Не се знае и откъде е била изстреляна ракетата.

„Подготвяхме се да приемем посетители, когато чух експлозия… след това видях пушек от страната на входа на изложбената зала“, разказва очевидец.

Международният панаир в Дамаск в миналото е едно от най-важните икономически събития в страната, но заради войната, която избухва през 2011 г. провеждането му е прекратено. Тази година панаирът се проведе за първи път от началото на конфликта, като по график трябва да продължи десет дни.

По думите на директора на събитието Фарес ал Картали тази година е било взето решение за неговото провеждане заради „връщането на спокойствието и стабилността в повечето региони“ на Сирия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пешеходец е загинал при тежка катастрофа в столицата
Пешеходец е загинал при тежка катастрофа в столицата
Откриха останките на потопения през 1945 г. американски крайцер
Откриха останките на потопения през 1945 г. американски крайцер