Увеличава се броят на дарителите, които помагат на читалищната библиотека в Сандански да попълни фонда си с най-новите издания на българска и чуждестранна литература. Сред тях са местни институции, неправителствени организации, настоятелството на една от най - големите църкви в града „Свети Георги”, бизнесмени. Заради ремонтни дейности повече от година библиотеката беше затворена. Преди месец културната институция отново започна да обслужва своите читатели.

Сандански

Само за месец април, когато отново отвори врати, в библиотеката в Сандански са се регистрирали 900 читатели. В книжния фонд има над 123 000 заглавия. С дарени от местни институции финансови средства през тази година ще бъдат закупени и нови книги от български и чуждестранни автори.

От читалището ни отпуснаха хиляда лева, от кметството ни дариха 2 хиляди лева за нови книги. Църква Свети Георги-настоятелството подариха хиляда лева с които закупихме книги за детския отдел.

Много са и местните хора, които даряват на читалищния фонд книги от личните си библиотеки.

Клара Шуманова : Приемаме книги повече издадени след 2000 година. Имаме много заглавия от по-старите и приемаме по-нови заглавия, щото ни липсват тези, които се издават напоследък нашумелите книги.

С дарителски средства е закупено и ново оборудване за детския отдел на библиотеката.

От Дамския клуб в Сандански с дарение от други, които са бизнесмени в Сандански и сдружението на хотелиерите 34.41 – цялото оборудване отатък стелажи , бюра всичко е направено с дарение от тях.

Последното дарение от 152 книги е от известната изпълнителка на фолклорни песни - Любимка Бисерова, която е част от състава „Сестри Бисерови”. Колекцията включва българска литература, която Мерсия Макдермот е ползвала за написване на своите научни трудове.