НОВИНИ

​Увеличават се кражбите на коли във Варна

Увеличават се кражбите на автомобилите във Варна. От началото на годината са откраднати 160 коли и 20 мотора. Крадат се не само нови и скъпи автомобили, но и стари, които се разглобяват и продават на части.

bnt avatar logo
от Надежда Сутрева
12:35, 26.12.2018
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Крадците все по-често използват специална техника за копиране на сигнала от дистанционното на ключа. По този начин преди дни във Варна беше задигнат скъп автомобил, чийто двигател се запалва с натискането на бутон.

комисар Цветан Пировски - н-к на отдел "Криминална полиция" в ОД на МВР-Варна: Когато слиза гражданинът от автомобила, до него се приближава лице, копира сигнала на ключа, предава го на второ лице, което е до автомобила, отваря вратата, натиска бутона и кражбата е за не повече от 10-15 секунди. Със засади по определени артерии успяхме да заловим автомобила.

Крадците проявяват интерес и към по-старите коли.

Йордан Димитров: Синът ми пострада от тази работа… Просто си паркира автомобила на паркинга и сутринта не я намери там. - Къде се случи това, в кой район на Варна? - В "Младост".

Откраднатите във Варна автомобили бързо се откарват във вътрешността на страната. Някои от тях са открити в Плевен и Велинград.

комисар Цветан Пировски: 4 часа, след като автомобилът е заминал, ние пристигаме и намираме само скелет. нищо не останало от него.

Тази година варненските полицаи са успели да върнат на собствениците им над 90 автомобила.

комисар Цветан Пировски: Установихме доста лица от криминалния контингент, които бяха излезли от затвора или са се завърнали от чужбина, успяхме да задържим около 14 лица.

400 са разбитите коли заради кражба на вещи и части. Потърпевшите със сигурност са повече, защото много от тях не сигнализират в полицията. А от там съветват да не оставяме ценни неща в автомобилите си, както и резервния ключ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На Коледа в 7-членното семейство Йосифови
На Коледа в 7-членното семейство Йосифови
Ути Бъчваров готви сарми в дома за стари хора в Пловдив
Ути Бъчваров готви сарми в дома за стари хора в Пловдив