Всеки месец се увеличава броят на осиновените кучета от общински приюти в София. Това заявиха от общинското дружество "Екоравновесие". От 18-и април започва и кампания за безплатна кастрация, обезпаразитяване и поставяне на микрочип на дворните кучета.

София

64 кучета са осиновените от общинските приюти в София през март. Мелиса Грозданова посещава приюта в края на миналата година и решава да осинови един от неговите обитатели. Нещо повече - организира групи от доброволци, които да разхождат кучетата и да помагa на персонала в грижата им за животните.

Мелиса Грозданова
"Ние започнахме да помагаме на персонала, да им търсим дом. Както и условията се подобриха, така и кучетата се промениха. Станаха по-щастливи, по-социализирани, с нетърпение очакват да дойдат разходките събота и неделя."

След като вече е осиновила едно бездомно куче, Мелиса решава да поеме грижите и за второ, което избира нейният приятел.

Мелиса Грозданова
"Всеки ден виждам и в двете ми кучета, които сме осиновили, такава благодарност, каквато и в хората не можеш да видиш."

Освен че грижат за бездомните кучета, от общинския приют осигуряват а безплатна кастрация и регистрация на дворни кучета. Животните ще бъдат обезпаразитени, ваксинирани и поставяне на микрочип. Всички кастрирани кучета ще бъдат освободени от годишната такса към Столичната община, която е на стойност 24 лева.

Веселин Асенов - "Екоравновесие"
"Всеки желаещ да се включи в кампанията може да направи това както в районната община, така и на телефоните на Екоравновесие."

„Екоравновесие“ и Столичната община ще организират и кампания, в която ще изкарат кучетата от приютите, и в сътрудничество със софийски МОЛ ще организират разходки, на които желаещите могат да осиновят животно на място.