НОВИНИ

Увеличават се проблемите с изтребителите „Юрофайтър“ в немските ВВС

Проблемите около експлоатацията на 128-те изтребителя „Юрофайтър“ от германските ВВС са още по-големи, сочи медийна публикация дни след като бе разкрито, че само няколко самолета са в бойна готовност, предаде ДПА.

bnt avatar logo
от БТА
18:34, 05.05.2018
Чете се за: 00:26 мин.
По света
увеличават проблемите изтребителите юрофайтър немските ввс

През март миналата година министерството на отбраната е било уведомено, че се очаква забавяне на доставките за резервни части от някои производители, е казал говорител на министерството пред „Функе медиенгрупе“ (бивша ВАЦ). А председателят на комисията по отбрана в Бундестага Волфганг Хелмих е констатирал, че става дума за „много сериозен проблем“.

По-рано тази седмица списание "Шпигел" съобщи на уебсайта си за технически проблеми в системата за противозащита на изтребителите от тази марка и че само на десетина „Юрофайтър“ е позволено да летят. От командването на въоръжените сили потвърдиха това, но отказаха да посочат конкретна бройка и заявиха само, че се търси решение.

Намаляването на бойната готовност може да намали възможностите на Германия да изпълни ангажиментите си в НАТО, твърди "Шпигел". Берлин е обещал да държи в готовност 82 изтребителя за нуждите на алианса при кризисни ситуации.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Във Франция протестираха срещу трудовата реформа на Макрон
Във Франция протестираха срещу трудовата реформа на Макрон
Седем миньори са в неизвестност след земетресение
Седем миньори са в неизвестност след земетресение