НОВИНИ

​Увеличават се случаите на изгубени или забравени вещи на столичното летище

За първите девет месеца на годината са намерени над 1300. Почти половината от тях са върнати на собствениците им. Останалите се съхраняват в специални помещения на аерогарата. Какви вещи губят пътниците и колко време се пазят на летището, вижте в следващия репортаж.

bnt avatar logo
от Альоша Шаламанов
17:52, 18.10.2017
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Съпругата на Иван често пътува за Бристол. Вчера забравила лаптопа си на столичното летище. Обадила се в службата за изгубени вещи и след като установили, че тя е собственикът изпратила Иван да го вземе.

Иван Котев: "Насочихаме към господина, той ми каза да изчакам и както виждате лаптопа е намерен. За първи път ми се случва това нещо. Мисля, че и на жена ми за първи път се случва".

Пътниците губят или забравят телефони, таблети, бижута, пари, документи. Тази сутрин е намерена дори детска количка. От летището разказаха, че открили и върнали годежният пръстен на двойка, която пътувала за Италия.

Христо Ханджиев - директор "Сигурност" на Летище София: "Имали сме случай да връщаме вещи, които нямат голяма парична стойност, но в същото време са ценни за притежателите им. И примерно детско дървено пистолетче, подарено на сватба сме връщали на собственика.


;

Изгубените или забравени вещи се съхраняват безсрочно, обясниха от летището и допълниха, че тази година са върнали часовник изгубен през 2016-а. На централната ЖП гара в София за изгубените вещи отговарят дежурните жандармеристи. От началото на годината са регистрирани 60 случая

Калин Мичев - Дирекция "Жандармерия", МВР: "19 са за забравени багажи. Всичко останало - лични документи, връхни дрехи, портмонета."

Повече от половината вещи са върнати на собствениците им. А непотърсените се съхраняват в специално помещение. На централната автогара случаите на забравени или изгубени вещи са намалели.

Пламен Петков - охранител на Централна автогара: "Имахме три случая, в които със забравен багаж, но се появяват след това и си го вземат багажа".

Всички вещи, които намират пътниците или охранителите на автогарата, се предават във второто районно управление.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Конкурент отбелязаха 30 години на сцена
"Конкурент" отбелязаха 30 години на сцена
Президентът Си: За Китай започна нова ера
Президентът Си: "За Китай започна нова ера"