НОВИНИ

Увеличават се туристите в Мелник

Увеличават се туристите, които посещават Мелник през летния сезон. Освен българи в най-малкото градче в България често идват и чужденци, като най-много са групите от Русия и от Гърция. Все повече хора предпочитат курорта заради близостта му до Роженския манастир, възможностите за дегустация на вино и интересните археологически разкопки.

bnt avatar logo
от Йорданка Бакалска
19:25, 13.07.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Природата и старинните български постройки привличат туристите в Мелник. Много от хората казаха, че идват за пръв път, но са категорични, че ще се върнат, защото в градчето усещат българския дух.

"Мелник ме впечатли, град музей. Постройките, възобновяването на града, той е бил пред разруха, а сега се възобновява."

"Архитектурата, впечатли ме много, къщичките са еднакви и кухнята."

"Много хубав град, обаче малко комерсиален е станал и този град, за съжаление. Хубав, туристически направен. Обаче повече на вина, на изби и по-малко на други удоволствия."

Местните хора са доволни от това, че туризмът се развива, но като основен проблем посочиха това, че от години в града няма нито лекар, нито аптека. Многократно са правени опити да се привлекат медик или фармацевт, но такива не се задържат за постоянно. Причината е, че не могат да печелят от дейността си, защото в градчето живеят само около 200 души, а туристи идват предимно през пролетта и лятото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иск за стотици милиони евро заведе ЧЕЗ срещу България
Иск за "стотици милиони евро" заведе ЧЕЗ срещу България
Татяна Дончева: Аз имам втори рейтинг след Бойко Борисов
Татяна Дончева: Аз имам втори рейтинг след Бойко Борисов