НОВИНИ

Увеличават учителските заплати от догодина

Средно с 10% от догодина нарастват учителските заплати. Това стана ясно, след като премиерът Бойко Борисов обяви, че кабинетът отпуска 223 милиона лева за образование. Така обещаното от министъра на образованието по време на учителския събор увеличение на заплатите ще стане факт.

увеличават учителските заплати догодина
bnt avatar logo
от БНТ
15:05, 04.10.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Меглена Кунева благодари на Борисов. 26 млн. лв. за работни заплати на учителите ще бъдат разпределени по длъжности в образователната система обясни председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева.

Няколкостотин милиона повече са изключително важни за реформите в сектора, заяви и председателят на КНСБ Пламен Димитров. Премиерът Борисов пък подчерта, че за разлика от предишните правителства, неговото си позволява този разход, защото е събрало над 1 млрд.и половина повече приходи от очакваното.

Бойко Борисов, министър-председател на България: Тъй като бюджетът е в доста напреднала фаза - можахме да направим с финансовия министър разчетите и затова преценихме, че като и основен приоритет и като поети ангажименти, и с новия закон за средното образование, защото много закони се приемат в България, но не винаги са обезпечени. Можем за следващата година 223 милиона допълнително да дадем в образованието.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евакуираха училище в Пловдив заради теч на газ
Евакуираха училище в Пловдив заради теч на газ
Сблъсъци между полицаи и студенти в кампуса на университет в Йоханесбург
Сблъсъци между полицаи и студенти в кампуса на университет в Йоханесбург