НОВИНИ

Увеличение на цената на водата се очаква в Благоевградско

Членовете на Асоциацията по ВиК в област Благоевград днес обсъдиха бизнес плана за развитието на оператора „Водоснабдяване и канализация“ - Благоевград. По време на заседанието бяха определени и размерът на средствата, които общините трябва да внесат към бюджета на асоциацията. Най-голяма е вноската на община Благоевград – около 9500 лева, а най-малка на Струмяни – около 700 лева.

bnt avatar logo
от Йорданка Бакалска
19:01, 18.07.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Повишаване качеството на питейната вода и подобряване на вземанията са сред целите на плана за развитие на „Водоснабдяване и канализация” като част от ВиК асоциацията на област Благоевград.

Бисер Михайлов – областен управител на Благоевград: "Намаляване загубите на вода, намаляване авариите по водоснабдителната и канализационна мрежа, подобряване на обслужване на клиентите."

До края на годината няма да има увеличение на цената на водата в област Благоевград. Очакванията обаче са от следващата година за кубик вода да се плаща с около 20% повече.

Бисер Михайлов – областен управител на Благоевград: "Цената на водите неизбежно ще се повиши заради невъзможността за финансиране. Тоест необходимите инвестиции би трябвало да дойдат от заеми или чрез общински средства."

Областният управител добави, че само ако членуват във ВиК асоциацията, общините ще могат да кандидатстват за европейско финансиране за развитие на сектора. Община Кресна е единствената в област Благоевград, която все още не е част от асоциацията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поредна полицейска акция срещу нелегалните мигранти в София
Поредна полицейска акция срещу нелегалните мигранти в София
От нашите пратеници в Анкара:Хората отново се събират
От нашите пратеници в Анкара:Хората отново се събират