Спешни уволнения и наказания ще има днес в ОДЗ „Брезичка" в Бургас, след като в интерент пространството вчера бе разпространен клип със сцени на насилие над деца. На кадрите се вижда как госпожите Милена Петрова и Светла Иванова от група „Мики Маус" в детското заведение скубят и обиждат 5-годишните си възпитаници.

Бургас

От 7 часа тази сутрин в детска градина "Брезичка" директорът на общинската дирекция "Образование" Веселина Таралова води разследване за скандалното видео. Директорката на детското заведение заяви, че двете учителки досега са с безупречна репутация и при нея няма постъпили сигнали за насилие над децата.

Събка Недева, директор на ОДЗ "Брезичка": Никакво напрежение не съм усетила да има в групата. Всеки ден влизам по няколко пъти в групата, не съм усетила такова нещо. Те са много здрав екип.

Въпреки че в клипа ясно се вижда, че и двете учителки бият деца, втората учителка в клипа Светла Петрова заяви, че няма никакво упражнено насилие, а размахваните пръчки били част от атрибутите на мъжки танц, който репетирали с децата.

Светла Петрова: Никой не ме е търсил за някакво грубо отношение от страна на колежката ми, а предполагам, че ако има такова, те ще се обърнат към нея.

Рано тази сутрин майката на Милена Петрова е донесла молбата ѝ за напускане.

Веселина Таралова, директор "Образование" в Община Бургас: За мен това е скандално, недопустимо. Недопустимо и всички трябва да си понесат наказанието за това.

Предстои спешен педагогически съвет, на който ще се изяснят всички обстоятелства и ще бъдат обявени конкретни мерки. От Община Бургас заявиха, че всички, които са съпричастни към този скандален случай, ще бъдат уволнени дисциплинарно. Прокуратурата в Бургас също започва разследване.