НОВИНИ

Спешни уволнения заради клип с насилие над деца в детска градина в Бургас

Спешни уволнения и наказания ще има днес в ОДЗ „Брезичка" в Бургас, след като в интерент пространството вчера бе разпространен клип със сцени на насилие над деца. На кадрите се вижда как госпожите Милена Петрова и Светла Иванова от група „Мики Маус" в детското заведение скубят и обиждат 5-годишните си възпитаници.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
12:26, 01.02.2018
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

От 7 часа тази сутрин в детска градина "Брезичка" директорът на общинската дирекция "Образование" Веселина Таралова води разследване за скандалното видео. Директорката на детското заведение заяви, че двете учителки досега са с безупречна репутация и при нея няма постъпили сигнали за насилие над децата.

Събка Недева, директор на ОДЗ "Брезичка": Никакво напрежение не съм усетила да има в групата. Всеки ден влизам по няколко пъти в групата, не съм усетила такова нещо. Те са много здрав екип.

Въпреки че в клипа ясно се вижда, че и двете учителки бият деца, втората учителка в клипа Светла Петрова заяви, че няма никакво упражнено насилие, а размахваните пръчки били част от атрибутите на мъжки танц, който репетирали с децата.

Светла Петрова: Никой не ме е търсил за някакво грубо отношение от страна на колежката ми, а предполагам, че ако има такова, те ще се обърнат към нея.

Рано тази сутрин майката на Милена Петрова е донесла молбата ѝ за напускане.

Веселина Таралова, директор "Образование" в Община Бургас: За мен това е скандално, недопустимо. Недопустимо и всички трябва да си понесат наказанието за това.

Предстои спешен педагогически съвет, на който ще се изяснят всички обстоятелства и ще бъдат обявени конкретни мерки. От Община Бургас заявиха, че всички, които са съпричастни към този скандален случай, ще бъдат уволнени дисциплинарно. Прокуратурата в Бургас също започва разследване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 2500 смолянчани кандидатстват за безплатни винетки
Над 2500 смолянчани кандидатстват за безплатни винетки
Ямболският районен съд даде ход на делото за взривовете край Петолъчката
Ямболският районен съд даде ход на делото за взривовете край Петолъчката