Президентът на САЩ Доналд Тръмп приветства уволнението на служителя на ФБР Питър Строк, който пращаше на любовницата си критични към Тръмп СМС-и. Адвокатът на Строк Айтан Гьолман съобщи, че след 21 години служба във ФБР Строк е бил уволнен от зам.-директора Дейвид Баудич.

"Най-сетне агент Питър Строк бе уволнен. Дали сега ще се прекрати Ловът на Вещици, след като с него бе натоварен Строк?", запита Тръмп в Туитър, имайки предвид разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за руска намеса в президентските избори в САЩ от 2016 г. и евентуално съглашателство на членове на предизборния екип на Тръмп с Русия.

При откриването на СМС-ите против Тръмп, Мълър незабавно отстрани 48-годишния Строк от екипа си. "Нали няма да стане президент? Нали?", беше написала любовницата на Строк Лиса Пейдж, самата тя служителка на ФБР, в СМС през август 2016 г. "Няма. Няма. Ще му попречим", отвръща Строк.

"Решението да бъде уволнен Строк е взето заради политически натиск и за наказание, че е упражнил защитената от Първата поправка своя свобода на словото, а не при безпристрастно и независимо разглеждане на фактите", заяви адвокатът му.