Управителят на ВиК Перник инж. Иван Витанов беше освободен от поста заради кризата с водата. Това съобщи заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Перник

По-рано днес в Перник хората излязоха на протест заради водния режим в града и околните села. Напрежението ескалира, след като недоволните щурмуваха сградата на ВиК в града и поискаха оставката на управителя на водното дружество. По думите им графикът на режима не се спазва, а взетите мерки срещу кризата с водата в язовир "Студена" са закъснели.

Николай Нанков, зам.-министър на регионалното развитие: В чисто комуникационен план в последната седмица нещата се изтърваха от негова страна по отношение на липсата на адекватна информация както в местната власт, говоря за общината, така и сред местната общественост. Инж. Витанов не изпълни част от задълженията, които има съгласно одобрения от КЕВР бизнес план и най-вече тези, свързани с водозагубите. Има почти 15% разминаване, разбира се в негативен порядък, между заложените цели за 2019-та и отчетените водозагуби. При 60-62% водозагуби във ВИК-мрежата на община Перник, ние имаме 75% водозагуби по настоящем.
Перничани искат оставката на управителя на ВиК-Перник

Перничани искат оставката на управителя на ВиК-Перник

В Перник хората излязоха на протест заради водния режим в областта. Там напрежението ескалира, след като недоволни перничани щурмуваха сградата на ВиК...

Воден режим от днес в Перник и региона

Воден режим от днес в Перник и региона

Перник на воден режим от днес заради пресъхващия язовир "Студена". Хората ще разполагат с течаща вода по 10 часа на ден - сутрин между 5 и 10 часа и в...