Евелина Добрева, чието писмо до здравния министър трогна хиляди, се надява да събуди повече човещина в системата на здравеопазването. Само така смъртта на съпруга й би значело нещо. Написала писмото, защото се надявала на никой друг да не се случи това, което е преживяла тя, докато търсела помощ за болния си мъж. Да ви припомня от вчера - в откритото си писмо, озаглавено "Хроника на едно престъпление", Евелина Добрева описва ужаса, който преживява час и половина, докато чака линейка за съпруга си и отказа в спешното отделение на "Пирогов" да помогнат, след което мъжът умира. Чуйте разказа на жената, записан от Мария Чернева.

Писмо до министъра на здравеопазването трогна хиляди в социалните мрежи

Писмо до министъра на здравеопазването трогна хиляди в социалните мрежи

За повече човещина в отношението на лекарите, които са призвани да спасяват човешки живот - призова Евелина Добрева, чието отворено писмо до министъра...

Евелина Добрева сподели още, че здравният министър е провел много човешка среща с нея.

Евелина Добрева: Не беше министър, не беше администратор, просто човешка среща с мен проведе. Той ме покани, лично ми се обади, говорихме дълго. И за него е абсурдно. Искам това повече никога да не се случва на никого.